XI Национален фестивал по бойни изкуства

вторник, ноември 5, 2013

На 2-3 ноември в зала „Универсиада“ се проведе XI Национален фестивал по бойни изкуства. Организатори на уникалното по рода си събитие бяха „Спортна асоциация“-МВР, „Централен полицейски карате джу джицу клуб“, „Централен полицейски таекуон-до клуб“ и „Българска федерация по кендо“.

Над 600 участници се включиха в състезанията по таекуон-до ITF, карате, джу джицу, полицейска лична защита и кендо. Многобройната публика се наслади на един мащабен спектакъл, в който представителите на отделните спортове бяха загърбили различията си и работиха рамо до рамо, с цел да популяризират физическата активност и духовното самоусъвършенстване сред младите хора и в обществото като цяло.

Представители на Българска федерация по кендо участваха за пръв път на станалия традиционен национален фестивал, след като по-рано през годината участваха и в събитие от инициативата „Млади приятели на полицията“ на „Спортна асоциация“-МВР. Сътрудничеството между двете организации тепърва ще се задълбочава, тъй като първият полицейски клуб по кендо в България е в процес на учредяване.

Състезанието по кендо в двата дни на фестивала бе оспорвано и изпълнено с интересни срещи. Отборната надпревара се проведе с предварително съставени отбори по трима души, които играха помежду си по правилата „качинуки“.

Класиране:

Деца:

1.Георги Кабакчиев

2. Лидия Сугерова

Жени:

1. Самуила Благоева

2. Деница Ганева

3. Божана Колева

3. Теодора Христова

Мъже:

1. Антоан Арабаджийски

2. Любомир Сагаев

3. Андрей Станев

3. Александър Иванов

Отборно:

1. Отбор А (Теодора Христова, Димитър Димитров, Мартин Димитров)

2. Отбор Б (Жанет Соломон, Владимир Мариновски, Любомир Сагаев)

3. Отбор Г (Георги Кабакчиев, Александър Денчев, Петър Станков)

3. Отбор Ж (Лидия Сугерова, Божана Колева, Антоан Арабаджийски)

Търсене