55-то Общояпонско първенство за предприятия

четвъртък, септември 20, 2012

На 17-ти септември в залата Ниппон Будокан в японската столица се проведе 55-то Общояпонско първенство за предприятия. В събитието взеха участие 325 отбора от цялата страна. Мащабното събитие се провежда на 12 шиай-джо  и съдържа 6 кръга само в първоначалната си фаза.

Класиране:

1. Панасоник ИЕс (ЦО)*

2. Тойо Суйсан (ЦО)

3. Фуджи Ксерокс (ЦО)

4. ЕнТиТи

Почетната осмица допълват: Банка „Ниши- Нихон Шитей“ (клон Фукуока), Мичива Шоко, Фуджи Ксерокс Токио (ЦО), Нитцу Шоджи (ЦО)

До финалната част на турнира отново достигнаха познати лица от елита на фирменото кендо.  В първия полуфинал един срещу друг се изправиха отборите на производителя на инстантни храни Тойо Суйсан (ЦО) и Фуджи Ксерокс (ЦО).  За Тойо Суйсан това беше четвърти пореден полуфинал и шанс да дублира титлата си от миналата година.

Нещата не се развиваха добре за тях обаче, след като загубиха първите си два мача сътоветно срещу Ивакава и Сумидзаки от отбора на Фуджи. Въпреки това сърцатата игра на Аоки, Кукихара и най-вече на капитана Шимокава, доведе до пълен обрат и служителите на Тойо Суйсан продължиха устрема си към първия в историята на първенството дубъл.

Другият полуфинал срещна отборите на Панасоник ИЕс (ЦО) и ЕнТиТи (Nippon Telegraph and Telephone). Служителите  на Панасоник надделяха с 2-1 победи съответно на джихо Накано и чюкен Окаме.

Във финалната среща отборите на Тойо Суйсан и Панасоник започнаха равностойно и си размениха по една победа с по една точка. В третия мач Окаме (ТойоС.) отбеляза декоте срещу Аоки (Пана) и отново донесе преднина за отбора си. Мача на фукушьо завърши наравно въпреки усилията на Кукихара да възвърне равенството. Така се стигна до битката на двамата капитани Кацуми (Пана) и Шимокава(ТойоС.), която се превърна в схватка на изключително високо ниво, но също завърши без иппон. Така Панасоник спечелиха треетата си поредна титла на Общояпонския шампионат за предприятия.

*Централен офис

Видео от финала: http://www.letskendo.com/gemes/2012/0917/02.html

Видео от полуфиналите: http://www.letskendo.com/gemes/2012/0917/03.html


Търсене