Интервю с Мороока Ацуко

Шампион от 59-тото Общояпонско първенство за жени, студент 2-ри курс в университета Чуо

В рубрика: Интервю

След финала Вие споменахте, че все още не осъзнавате победата. Как се чувствате сега?

Да, наистина веднага след финалния мач не можах да осъзная, че спечелих този шампионат. Чак след като се прибрах вкъщи получих много поздрави и съобщения от приятели и други кендисти – тогава осъзнах победата.

Всичките си мачове Вие спечелихте с ипон Мен. Кой ипон запомнихте най-ясно?

Всичките състезатели бяха много силни, така че всеки един отбелязан ипонбе специален за мен. Когато срещнах Момоко Мурата в третия кръг разбира се отновоф дадох всичко от себе си.  Направихме ай-мен, но съдиите вдигнаха ипон за мен. Това ми даде тласък да продължа напред. 

Заради ситуацията с коронавирусъа сигурно не сте могли да тренирате както обикновено. Каква беше разликата в тренировките? 

Времето за тренировка бе съкратено, също правилата бяха малко изменени (без цубазериай и т.н.), затова трябваше да бъдем по-креативни в играта си. Тренирах с цел да усъвършенствам уаза след тай-атари и уаза от иссоку-ито-но-маай. 

Вие станахте шампион в префектура Токио и се класирахте за първи път на общояпонското първенство. Какъв беше фокусът във Вашите тренировки? 

Моята силна уаза е хики-уаза. Както Ви казах, поради промяната на правилата, се фокусирах върху атака от иссоку-ито-но-маай и уаза след тай-атари.

Във Вашият Кендо път до момента сигурно е имало тежки моменти, в които искате да се откажете. Как ги преодоляхте тези моменти?

Най-тежко ми беше в гимназията. Сенсеите в гимназяита бяха много строги… Но днес осъзнавам, че съветите от тях бяха основата на моето Кендо. С подкрепата на останалите съученици преодолях тези моменти.

Какво следва за Вас от тук нататък след този голям успех?

Не планимрам никакви промени конкретно заради тази победа. Предстоящото студентското първенство на Канто е следващото нещо, върху което ще се фокусирам. 

Търсене