Летен Будо лагер 2011 – репортаж

В рубрика: Репортажи

В периода от 13 до 21 август в Кранево беше проведен вторият международен будо-лагер „Изкуството на японския меч”. В мероприятието взеха участие повече от 50 души от България, Русия, Турция и Унгария. В програмата на семинара бяха включени занятия по Кендо, Иайдо, Джодо и Айкидо.

Освен „нашите” инструктори (Огнян Кожухаров, Андрю Норс и Леонид Караваев) в мероприятието се включи и Карл Денекер Сенсей – 6 дан Иайдо и 6 дан Джодо, ръководител на Deutscher Jodo Bund e.V. (Секцията по Джодо към Немската Кендо Федерация).

Тренировките се проведоха на открито − на специално подготвен дъсчен под, както и на поляните в базата, в която бяха настанени част от участниците в лагера. Някой от занятията по Кендо също бяха проведени и в спортния салон на училището в Кранево.

Провеждането на будо-лагера беше една чудесна възможност за осъществяване на контакти между хора от различни страни със сходни интереси в областта на бойните изкуства. Морето, слънцето и добрата храна бяха чудесно допълнение към хубавите тренировки. Също така, будоките имаха възможността да вземат със себе си и свои близки, приятели и роднини.

Снимки от тазгодишния будо-лагер можете да разгледате тук:
https://picasaweb.google.com/101496987460170990646/BudocampBlackSeaKranevo2011?authkey=Gv1sRgCMWojYXAzdXaAQ

Очаква се летния будо-лагер през 2013 г. да бъде проведен в третата седмица на август месец. Колеги, ако обичате моля планирайте своето време на този период за лагерът.

Търсене