61-во първенство за университети от региона Канто

понеделник, септември 10, 2012

На 9-ти септември в залата Ниппон Будокан се проведе първенството за университети от региона Канто (Токио и прилежащите префектури), което всяка година противопоставя едни от най-силните висши учебни заведения в страната. Освен за престижната титла студентските отбори се състезават и за участие на общояпонското студентско първенство след около месец. От деветдесет и четирите университета, най-добрите шестнадесет директно се класират,  а още шест места се дават на отбори спечелили в специални квалификационни срещи.  Борбата е изключително интересна тъй като именно в Канто се намират водещи учебни заведения като Кокушикан, Цукуба, Ниппон Тайику Дайгаку и др.

Тази година шампион стана отборът на Кокушикан, който последно се окичи с титлата на Канто през 2010 г. Начело с тараните Андо Шьо (шампион от индивидуалната студентска надпревара по-рано през тази година), Фуджиока Хиромичи (шампион от индивидуалната надпревара през миналата година) и Накадзава Кимитака (носител на трето място в индивидуалната надпревара тази година), кокушиканци убедително надвиха конкуренцията побеждавайки по пътя до финала университетите Васеда (2-1), Кейо (5-1) и Токай (3-0).  На финала, срещу шампионите се изправиха студентите от престижния университет Чюо, но и те бяха надвити с убедителен резултат 4-1. Отборът на Цукуба загуби на четвъртфинал от отбора на Чюо (2-3). Това е 23-та титла на Кокушикан в състезанието на Канто.

Така трето място си делят отборите на Токай и Мейджи, а почетната осмица допълват университетите Кейо, Цукуба, Ниппон дайгаку и Ниппон тайику дайгаку.

Сега всички очаквания са насочени към общояпонското студентско първенство през следващия месец където конкуренцията ще бъде още по-жестока.

Междувременно, капитанът на отбора на Кокушикан – Андо Шьо се класира на второ място в състезанието на родната си префектура Хоккайдо, което означава че макар да е още студент четвърти курс, ще участва на най-елитния форум – Общояпонското първенство по кендо през ноември. Екипът на кендо.бг  му пожелава успех.

Видео от финалната среща: http://www.letskendo.com/gemes/2012/0909/02.html

Търсене