38-мо студентско първенство на региона Канто за девойки

неделя, септември 16, 2012

На 15-ти септември в залата Токио Будокан в район Адачи на японската столица се проведе 38-то студентско първенство на региона Канто за девойки. В събитието участват 88 висши учебни заведения от столицата Токио и префектурите Канагава, Саитама, Ибараки, Точиги, Гунма и Чиба. Както и при младежите, тук също са съсредоточени едни от най-силните университети и колежи в страната, което способства за една оспорвана и атрактивна надпревара. Всеки от отборите се стреми да завоюва престижната титла на региона, но и да вземе квота за Общояпонското студентско първенство за девойки, което ще се проведе на 11-ти ноември в гр. Касугаи, преф. Аичи. Честта да се състезават на най-високия кендо форум получават най-добрите шестнадесет отбора.

Тази година титлата бе спечелена от университета „Кокушикан“, чийто девойки последваха успеха на младежите от миналата седмица.

Първото предизвикателство за шампионките дойде в четвъртфинала където срещу тях се изправи отбора на университета „Хосей“ – едно от най-престижните учебни заведения в женското кендо. След 1-1 победи до петата среща, капитанът на отбора на „Кокушикан“ – Шишидо успя да отбележи цуки и мен срещу противниковия капитан – Одзава , изпращайки отбора си на полуфинал.

В полуфиналите отборът на Канто Гакуин се наложи над Комадзава и отиде на първия финал на Канто в историята си, а Кокушикан трябваше да играе дайхьосен срещу Ниппон Тайику след равенство в срещите, но отново силната игра на Шишидо донесе победата за кокушиканки.

Финалът отново бе оспорван и до последно не се виждаше преимущество на един от двата отбора. Чюкен на Кокушикан – Ямамото успя да даде преднина на тима с победа с един иппон, но в срещата на фукушо Ямагучи надделя над Шишидо след равенство 1-1 и решителна точка от предизвикано хансоку. Мачът на капитаните изправи една срещу друга Хори (Канто Гакуин) и Суехиро (Кокушикан). Последната, макар да е още само втори курс, трябваше в този отборен мач да изиграе трудната роля на капитан. Тя стана първа при девойките на индивидуалното първенство на Канто през пролетта на тази година. Единоборството завърши наравно и срещата отново отиде в дайхьосен – със същите състезателки. След около минута Суехиро успя да отбележи мен от близка дистанция и да спечели деветата титла на Канто за университета си, която е и първата от четири години насам.

Класиране:

1. Кокушикан

2. Канто Гакуин

3. Комадзава

3. Ниппон Тайику

Почетната осмица допълват унивеситетите: Мейджи, Токай, Канагава и Хосей

Видео от финалa
http://www.letskendo.com/gemes/2012/0915/02.html

Търсене