23-то Европейско първенство по Кендо

вторник, март 23, 2010

Между 8-ми и 11-ти Април 2010 г. град Дебрецен, Унгария ще бъде домакин на 23-то издание на Европейското първенство по кендо. Най-голямото събитие от спортния календар на Европейската федерация по кендо(EKF) се провежда всяка година, в която няма световно първенство и събира състезатели от над 40 държави. Състезанието ще се проведе в известната зала Fonix Hall  с капацитет от 10,000 зрители. Близо 400 състезатели от 41 държави ще се състезават за призовите места в следните категории: младежи индивидуално, младежи отборно, жени индивидуално, жени отборно, мъже индивидуално и мъже отборно. Общо 26 съдии от Европа ще бъдат ангажирани, чиято дейност ще бъде подпомогната от официална делегация на Общояпонската федерация по кендо(AJKF), съставена от трима висококвалифицирани инструктори и съдии с ранг 8-ми дан. Непосредствено след края на състезанието ще се проведе официален изпит на EKF за степени до 7-ми дан включително. България ще бъде представена от:

Мъже: Александър Арабаджийски, Еленко Тодоров, Йордан Ангелов, Любомир Сагаев и Петър Станков

Жени: Валя Панева, Петя Кожухарова, Деница Ганева

 Младежи: Александър Драев, Янчо Янчев

Първото европейско първенство се провежда през 1974 г. във Великобритания. Водач по отборни титли е Франция със 17, по една имат Швеция, Великобритания, Унгария, Испания и Германия.

Пълната програма на първенството, както и допълнителна информация за жребия може да намерите на официалния сайт: http://ekc2010hungary.kendo.hu/

Търсене