16-то Световно първенство по кендо
петък, май 22, 2015 |

24.08.2014

Между 29-ти и 31-ви май 2015 г. ще се проведе 16-то издание на най-вълнуващото и дългоочаквано международно събитие в света на Кендо. Домакин на световното първенство ще бъде родината на Кендо – Япония. Страната на изгряващото слънце предстои да приеме шампионата за рекорден четвърти път след Токио 1970, Сапоро 1979 и Киото 1997.  Страната бе избран за домакин на Генералната асамблея на FIK на световното първенство в Новара, Италия през 2012 г. след оспорвано единоборство с Южна Корея, която в крайна сметка ще приеме първнството през 2018 г. в град Инчеон. Състезанието ще се провде в храмът на бойните изкуства – залата Нипон Будокан в центъра на мегаполиса Токио. Програмата ще бъде подобна на първенството в Новара, а именно първи ден: мъже индивидуално, втори ден: жени отборно и жени индивидуално и трети ден: мъже отборно. Събитието се очаква да привлече огромен брой участници, официални лица и публика. Поради засиления интерес продажбата на билети ще започне още от 1-ви септември, които ще бъдат на цени между 1000 и 3000 йени. Всички състезатели ще бъдат настанени в олимпийското село, което ще подслони участниците на 32-те олимпийски игри през 2020 г. Вече бе определен разширения състав на българския национален отбор – Александър Иванов, Александър Денчев, Антоан Арабаджийски, Андрей Станев, Владимир Мариновски, Еленко Тодоров, Йордан Ангелов, Калин Терзиев, Любомир Сагаев, Мартин Димитров и Самуила Благоева. От тях ще бъдат избрани шест или седем души, които ще заминат за Япония. БФ Кендо им пожелава успех в подготовката!

Актуална информация за събитието, както и всичко около организационната подготовка може да намереите на официалния адрес: http://www.16wkc.jp

https://www.youtube.com/watch?v=hnojaDtfZHc

03.03.2015

Остават по-малко от три месеца до началото на състезанието. Отново се очаква рекорден брой спортисти и официални лица, като участие ще вземат 56 държави от общо 57 членове на FIK. Всички билети са изкупени още в началото на годината. Българската делегация е в състав:

22.03.2015

Жребият за първенството вече е определен. България ще играе в една група на отборното първенство при мъжете с Германия и Бразилия. Подробни резултати за жребия може да намерите на страницата на FIK http://kendo-fik.org/english-page/english-page2/16WKC-Drawing-Results.html

23.05.2015

Остава по-малко от една седмица до състезанието. Българският отбор ще лети за Токио на 26-ти май. Официалната програма по часове може да бъде видяна на адрес:

http://16wkc.jp/info/schedule/

Събитието ще бъде излъчвано на живо по интернет и за четирите шияй-джо в Ustream  на адрес:

http://www.ustream.tv/channel/aj-kendo-f

За новини и снимки в реално време може да следите Twitter и Flickr каналите на AJKF:

https://twitter.com/ajkendof

https://www.flickr.com/photos/aj_kendo_f/

Новините ще бъат качвани и на Facebook страницата на AJKF, както и на БФ Кендо.

 

 


Все още няма коментари за \ RSS хранилка за коментарите по тази публикация
Оставете Вашия коментар
Име (задължително)
Website
Коментар