Игри по бойни спортове „Sport Accord“

събота, септември 4, 2010

Огромните по мащаб игри се провеждат осем състезателни дни между 28-ми август и 4-ти септември в спортние бази, които се ползваха за олимпийските игри през 2008 г. Почти 1500 спортисти от 60 държави се включиха в събитието, като се състезаваха в следните бойни изкуства и спортове: джудо, карате, ушу, айкидо, бокс, джу-джуцу, кендо, кикбокс, муайтай, самбо, сумо, таекуондо и борба. Освен състезания събитието включва и многобройни демонстрации и културни мероприятия. Събитието се откри с впечатляваща церемония, в която участваха над 1000 актьори и статиси и се наблюдава от  10 000 хиляди души. От 2005 г. FIK е член на GAISF и впоследствие на SportAccord и кендо бе включено в програмата на това събитие. Състезанията по кендо включваха пет категории: мъже индивидуално(24 участници), жени индивидуално(16 участници), мъже с високи степени(8 участници), жени с високи степени(8 участници) и отборно изток срещу запад(30 участници). Демонстрациите и състезанията по кендо се проведоха в ултра-модерната спортна зала на пекинския научно-технологичен университет, в която се проведоха и първенствата по джудо и таекуодно на олимпиадата през 2008 г.

В надпреварата при мъжете Япония отново бе над всички. На финала Рюичи Учимура победи Шоджи Терамото с един ипон, а третото място си поделиха Дайсуке Уако и Ким Мин Гю от Южна Корея.

Златният медал при жените бе за Юка Козуно(Япония), която победи на финала Джеон Ка Хе(Корея). Бронзови медали спечелиха Юкико Таками(Япония) и Нина Лий Грей(САЩ).

При мъжете с високи степени(всички 8-дан) състезанието спечели Казуо Фурукава(Япония), който на финала победи двукратният шампион на Япония за 8-дан Фунацу Шинджи. Трето място спечелиха Парк Хак Джин(Южна Корея) и У Цунг Шан(Тайван).

При жените с високи степени петкратната общояпонска шампионка Мураяма Чинацу понеди на финала сънародничката си Шоджима Сачие. Бронзови медали спечелиха Уенди Рейко(Канада) и Саеко Тю(САЩ).

Разултати и схема мъже

Резултати и схема отборно

Резултати и схема жени с високи степени

Търсене