57-мо Общояпонско първенство
сряда, ноември 4, 2009 | , ,

На 3-ти Ноември 2009 година залата Ниппон Будокан в Токио бе арена на 57-то издание на общояпонския шампионат по кендо. Шестдесет и четирима от най-добрите кендоки от всички префектури на Япония се състезаваха за престижния трофей. И тази година шампионата мина под небивал интерес от страна на медии и зрители, а събитието бе следено със затаен дъх от хиляди почитатели и практикуващи кендо по света. Първата сензация стана факт още в самото начало на състезанието, когато защитаващият титлата си Шодай Кенджи изненадващо отпадна. Останалите фаворити без проблеми преминаха първия кръг – Шоджи Терамото, Юомеа Юичи, Сусуму Таканабе, Сатору Харада и Рюичи Учимура.

Тридесет и шест годишния ветеран Харада се бе класирал за 12-ти път за участие в общояпонския шампионат и никой не възлагаше големи надежди на него, но въпреки това той достигна ¼ финал, където отпадна от Юсуке Такасака. В зрелищен полу-финал капитанът на националния отбор Шоджи Терамото и шампион от 55-то първенство отстъпи на друг бивш шампион – Рюичи Учимура. На другия полу-финал изненадващо играха дебютантите в първенството Хидехито Такахаши и Такасака Юсуке.

Точно в 17:35 ч. японско време започна финала на първенството, като един срещу друг се изправиха Учимура и Такахаши. След близо 15 мин. Учимура успя да намери пролука в защитата на Такахаши и реализира ипон мен в продължението-енчо. Полицаят от специалните части на Токио Учимура стана първия човек от десет години насам успял да спечели две титли от общояпонския шампионат. Преди това за последен път повече от две титли успя да спечели легендарния Масахиро Миязаки, като завоюва короната на 47-то първенство през 1999 г.

Коментари за \ RSS хранилка за коментарите по тази публикация
 1. D_G
  12:04
  четвъртък, февруари 11, 2010

  Харада не го броя, шампиона ще е един от петимата от отбора на Япония за световното, но за мен най-големи шансове имат Шодай, Учимура и Терамото. Таканабе и Кивада същом но първите трима вече са били шампиони.

 2. Kasapina
  12:05
  четвъртък, февруари 11, 2010

  Всички сигурно са за Терамото, аз обаче съм за Шодай и Харада

 3. Onimo
  12:06
  четвъртък, февруари 11, 2010

  Само Uchimura!

 4. D_G
  12:07
  четвъртък, февруари 11, 2010

  http://www.youtube.com/watch?v=XnPqBFyFYSc

  http://www.youtube.com/watch?v=jWcbsWeT0M8&feature=related

  Tova sa polufinalite i encho na finala na policeiskoto parvenstvo za 2009,koeto donlubo e propusnal da otrazi.Ne im znam imenata,no edinoq ot senseite(treniorite) na finala(tozi ot lqvo) mi prili4a na miqzaki.Gledaite polufinala,ima neveroqten ipon!!!!!

 5. donlubo
  12:09
  четвъртък, февруари 11, 2010

  Единия финалист със сигурност ще е бивш шампион. Супер!

 6. Kasapina
  12:09
  четвъртък, февруари 11, 2010

  Такахаши прави мен-каеши-мен на полувинала и е направо уникален

  http://www.youtube.com/user/ZennipponKendoRenmei#p/u/1/wEEQtn9W0RA

 7. Jordan
  12:10
  четвъртък, февруари 11, 2010

  На единия джодан след уникалния коте мен тсуруто му се къса… Няма такъв мен

  http://www.youtube.com/watch?v=YUKGMqQce_M

 8. D_G
  12:10
  четвъртък, февруари 11, 2010
Оставете Вашия коментар
Име (задължително)
Website
Коментар